Vanwege de API-beperkingen van Instagram is het voorlopig niet mogelijk om uw video rechtstreeks vanuit Wave.video op Instagram te publiceren.

Maar niet getreurd! Dit is hoe u uw video's op Instagram kunt plaatsen.

Stap 1. Download uw video

Het eerste wat u wilt doen bij het publiceren van uw video op Instagram is deze downloaden van Wave.video naar uw computer. Meer informatie over hoe je dat doet, vind je in dit artikel.

Merk op dat de directe downloadoptie alleen beschikbaar is op betaalde plannen (vanaf Creator). U kunt onze prijsopties bekijken op de prijzenpagina.

Als je een IGTV-video hebt gemaakt, kun je die rechtstreeks vanaf je computer uploaden naar het platform. Ga daarvoor naar je Instagram-profiel, schakel naar het tabblad "IGTV" en klik op de knop "Aan de slag".

Als je je video wilt delen als een gewone post of een Instagram Story, ga dan door naar stap 2.

Stap 2. Breng het videobestand over van uw computer naar uw telefoon

Zodra je je video op je computer hebt gedownload, moet je hem overbrengen naar je telefoon, zodat je hem op Instagram kunt plaatsen.

Er zijn verschillende manieren om dat te doen.

1. Uw video uploaden naar een systeem voor het delen van bestanden
U kunt uw video vanaf uw computer uploaden naar een systeem voor het delen van bestanden en vervolgens het bestand openen op uw telefoon. Hier zijn slechts enkele opties waarmee u kunt gaan: Dropbox, Google Drive, OneDrive.

2. Download het bestand naar uw telefoon
Zodra u de link naar het bestand hebt geĆ¼pload naar een systeem voor het delen van bestanden, kunt u vervolgens hetzelfde bestand downloaden naar uw telefoon. Ga daarna naar je Instagram-app en upload de video naar het platform.

Opmerking voor iPhone-bezitters: als de video niet wordt opgeslagen op je iPhone, wil je misschien converteren naar een iPhone-vriendelijk videoformaat. Persoonlijk raad ik het programma Handbrake aan.