In principe is een landingspagina een webpagina met een video erin. Een video landingspagina kan ook een kop, een beschrijving en een oproep tot actie hebben.

Hier is een voorbeeld van een video landing page:

Video landing pages ondersteunen het idee van video funnels, en helpen je om video content te creëren voor elke stap van het klantentraject.

Een paar ideeën hoe u video landing pages kunt inzetten voor uw bedrijf:

• Gebruik de landingspagina als visitekaartje. Deel uw bedrijfsgegevens in de video en voeg een korte beschrijving toe.

• Verwelkom nieuwe gebruikers. Maak een welkomstvideo en stuur de link naar de landingspagina tijdens het onboardingproces.

• Stuur een video via e-mail. Omdat e-mailproviders het insluiten van een video in de e-mail normaal gesproken niet toestaan, kunt u uw gebruikers een link naar de originele video e-mailen. Die kunnen ze dan bekijken op de video landing page.

• Deel een speciale aanbieding. Maak verschillende versies van dezelfde video en stuur een link naar verschillende klantsegmenten.

Hoe krijg je toegang tot video-landingspagina's in Wave.video?

Er zijn verschillende manieren om te openen.

1. Open een landingspagina vanuit de video-editor

Ga in de editor naar de stap "Publiceren" en render je video. Hierdoor wordt automatisch een landingspagina voor uw video gemaakt.

Render de video indien nodig, klik dan op "Ga naar video" om het video dashboard te zien.

2. Of open de landingspagina vanuit het Dashboard.

Om de landingspagina voor een video te openen, gaat u naar Mijn video's, zoekt u een video die u wilt insluiten, en klikt u op de knop "Dashboard".

Open hier het tabblad "Landingspagina" en klik op de gemarkeerde link. Hierdoor wordt de landingspagina in een apart tabblad van uw browser geopend.

Een video-landingspagina aanpassen

U kunt uw video-landingspagina aanpassen door een kop (titel), bodytekst (beschrijving), klikbare CTA-knop en Google-trackingcode toe te voegen.

Koptekst en tekst
Headline en body text worden boven de video getoond op je video landing page. Typ de berichten in en zie de preview van de pagina aan de rechterkant van het scherm.

Zorg ervoor dat u alle wijzigingen opslaat door te klikken op de knop "Opslaan" onderaan de pagina.

Call-to-action knop
Om een klikbare call-to-action (CTA) knop toe te voegen, schakelt u de toggle "Call-to-action" in, dan typt u het bericht in, en voert u de link in waar de knop naartoe zal leiden. De knop zal onder de video op uw video-landingspagina worden geplaatst.

Google-tracking-ID en Facebook-pixel
Voer uw Google-tracking-ID in om Google Analytics te vertellen naar welk account en welke eigenschap gegevens moeten worden gestuurd. Meer informatie over Google tracking-ID vindt u hier.

Voeg een Facebook Pixel toe aan de video landingspagina voor retargeting campagnes.

Al uw instellingen opslaan
Zorg ervoor dat u op de knop Opslaan drukt om al uw aangepaste instellingen te activeren.