Het ondertitelen van video's is een effectieve manier om meer kijkers te bereiken en de betrokkenheid bij uw inhoud te vergroten. Met Wave.video kunt u eenvoudig automatische bijschriften en aangepaste ondertitels aan uw video's toevoegen.

Automatisch gegenereerde bijschriften toevoegen

Maak of upload eerst een video en ga naar de Editor. Ga dan naar de stap "Bijschriften" en klik op de knop "Automatische Bijschriften".

Kies vervolgens het bestand voor bijschriften en selecteer de taal van de audio in uw video. Als het klaar is, klikt u op de knop "Bijschriften maken".

VoilĂ ! Uw bijschriften zijn gegenereerd. Nu kunt u de bijschriften bijschaven door de tekst in het tabblad Bijschriften aan de rechterkant van het scherm aan te passen en de timing ervan af te stemmen op de tijdlijn.

Om het uiterlijk van de bijschriften aan te passen, opent u de tab "Stijl" in het menu. Hier kunt u de kleur, het lettertype, de grootte en de stijl van de bijschriften wijzigen.

U kunt bijschriften in uw video branden door deze optie te kiezen in het tabblad Instellingen. Hierdoor worden bijschriften een onderdeel van de video dat niet kan worden uitgeschakeld.

U kunt ook automatisch gegenereerde bijschriften in .srt-formaat downloaden naar uw computer. Klik daarvoor op de knop "Download .SRT-bestand" in het tabblad Instellingen.

Als u tenslotte alle bijschriften wilt verwijderen, klikt u op de betreffende knop in het tabblad Instellingen.

Aangepaste ondertitels toevoegen

Als u al een aangepast bijschriftenbestand hebt, kunt u dat in .srt- of .vtt-formaat aan uw video toevoegen. Maak of upload daartoe een video en ga naar de Editor. Ga dan naar de stap "Bijschriften" en klik op de knop "Ondertitelbestand uploaden".

Net als bij automatisch gegenereerde bijschriften kunt u de tekst en timing bewerken, het uiterlijk van uw bijschriften aanpassen of ze in uw video branden.

Ondersteunde talen:

Engels (VS, Australisch, Brits, Indiaas, Iers, Schots, Welsh)
Spaans (en VS-Spaans)
Portugees (en Braziliaans Portugees)
Frans (en Canadees Frans)
Nederlands
Duits (en Zwitsers Duits)
Chinees Mandarijn - vasteland
Indonesisch
Italiaans
Japans
Koreaans
Maleis
Russisch
Turks