Wave.video biedt een grote selectie lay-outs - een verzameling frames, maskers en rasters - waarmee u verschillende visuals in één scène kunt combineren.

Bovendien is het nu mogelijk om elk frame van uw videoproject te exporteren als een statische afbeelding.

Dit alles maakt het mogelijk om fotocollages te maken.

Hier is hoe:

• Vanaf nul beginnen

• Start een nieuw project en selecteer het formaat

De lay-outs zijn geknipt voor alle videoformaten, dus je hoeft je geen zorgen te maken. Kies het formaat dat je nodig hebt voor je creatieve doel.

• Voeg uw eerste foto toe aan het canvas

U kunt uw eigen afbeeldingen en foto's uploaden of bladeren in de stockbibliotheek. Of maak een combinatie van eigen en stockbeelden.

Ga met de muis over de foto en klik op Toevoegen

• Toegang tot de functie Lay-outs

Selecteer in het linkermenu het tabblad Lay-outs en verken de collectie die rechts verschijnt.

• Selecteer een raster

Afhankelijk van het aantal foto's waarvan u de fotocollage wilt maken, selecteert u het raster. Wave.video heeft opties om maximaal 5 foto's te combineren.

Klik op de lay-out miniatuur om deze toe te passen.

• Maak uw fotocollage compleet

Vul de overige cellen in met foto's door op het + pictogram te klikken.

Er zijn verschillende opties voor wat je met elk fragment kunt doen:

• Kies uit de voorraadbibliotheek,

• Upload uw eigen afbeelding,

• Kleur de cel met een kleurverloop of een effen kleur

• Of maak het transparant

U kunt alle opties tegelijk gebruiken om een unieke fotocollage te maken.

• Maak je fotocollage af.

• Je kunt de kleuren van de kaders veranderen. Klik op het kader en kies een nieuwe kleur.

• Maak je fotocollage compleet met tekst. Klik op de tijdlijn op +Tekst en voeg uw bericht toe.

• Sleep de items om ze opnieuw te rangschikken.

• Publiceer uw fotocollage.

Zodra uw collage klaar is, kunt u deze exporteren als een statische afbeelding. Klik op de knop Publiceren en selecteer de gewenste optie.

Volg de instructies om de fotocollage op uw computer op te slaan.

2. Begin met een sjabloon.

Er is een grote selectie vooraf ontworpen sjablonen die u kunt gebruiken om uw collages te maken.

U kunt er een kiezen die u het mooist vindt en deze invullen met uw eigen beelden en teksten.

Klik op het sjabloon, begin met bewerken en maak je eigen prachtige fotocollages. De stappen zijn vergelijkbaar met die hierboven beschreven.