Voordat u uw Facebook-groep gaat aansluiten, zijn er een paar essentiƫle dingen die u buiten Wave.video om moet doen.

• Om een Facebook-groep te koppelen als je livestreamingbestemming, moet je een beheerder of redacteur zijn voor deze groep. Zorg ervoor dat je bent ingelogd op Facebook met de betreffende account.

• Zorg ervoor dat live streaming is ingeschakeld voor je groep. Het is gebruikelijk dat bij nieuwe groepen live streaming standaard is uitgeschakeld. Hier is een artikel over hoe je deze instellingen kunt vinden en live streaming kunt inschakelen:

Hoe u live streaming op uw Facebook-groep kunt inschakelen

Zodra uw Facebook-instellingen klaar zijn, gaat u naar de Wave.video-account en voegt u een nieuwe bestemming toe.

Volg nu deze stappen om een Facebook-groep aan te sluiten.

Stap 1. Klik op de knop + Bestemming toevoegen en selecteer Facebook in het keuzemenu.

Stap 2. Als het de eerste keer is dat u uw Facebook-groep of -pagina verbindt met Wave.video, wordt u gevraagd de app een heleboel toestemmingen te geven om uw gegevens te gebruiken, zoals:

• om toegang te krijgen tot uw naam en profielfoto

• om inhoud op je tijdlijn te plaatsen

• om namens u inhoud te plaatsen

Hoewel u het later nog kunt veranderen, is het een goed idee om uw voorkeuren vooraf in te stellen.

Stap 3. U gaat dan terug naar uw Wave.video-account en krijgt een pop-upvenster te zien met alle beschikbare Facebook-bestemmingen waarmee u verbinding kunt maken.

Vink de Fcaebook-groep aan waarmee u verbinding wilt maken en klik op Toevoegen.

Stap 4. Je Facebook groep komt in de lijst van je live streaming bestemmingen.