Soms moeten we ons systeemgeluid streamen of opnemen. Noch Windows, noch macOS biedt deze functie out-of-the-box, maar er is een manier om dit te omzeilen.

U kunt een kleine toepassing installeren die uw systeemaudio omleidt en mengt met de microfooningang (indien nodig). Wij stellen voor Voicemeter te gebruiken voor Windows en Loopback voor macOS.

Hoe Loopback instellen voor macOS

Volg de officiƫle gids van Loopback

Hoe Voicemeter instellen voor Windows

Installeer het eerst en start uw computer opnieuw op. Dit is nodig voor een goede werking. Zodra je je systeem opnieuw hebt opgestart, start je Voicemeter app.

Nu moeten we het uitgangsgeluidsapparaat veranderen van luidsprekers (of koptelefoon) in Voicemeter Input:

Selecteer in Voicemeter Input device (microfoon) dat we gaan mengen met systeemgeluid, in mijn geval de ingebouwde microfoon. Op dit punt zou u alle systeemgeluiden EN het geluid van uw microfoon moeten horen.

Het horen van beide geluidsstromen kan onhandig zijn, vooral als u gaat praten tijdens het opnemen of streamen. Om het geluid van de microfoon te verbergen, schakelt u de schakelaar "A" uit:

Bijna klaar! Open nu de Live-streaming studio. Het is belangrijk om Voicemeter te configureren voordat u de studio opent!

Hier moeten we Voicemeter selecteren voor zowel microfoon- als luidsprekerapparatuur:

Nu kunt u een opname starten. Deze zal zowel systeemaudio als microfooningang bevatten.

Vergeet niet enkele testopnames te maken voordat u live gaat of een screencast maakt.