De tekst-naar-spraak (TTS) converter is een technologie die digitale tekst ontcijfert en er spraak uit synthetiseert met behulp van een kunstmatige stem.

Bij het maken van video's is deze functie uiterst nuttig wanneer u een voice-over nodig hebt voor uw videoclip, maar geen middelen hebt om een echte stem op te nemen.

Met Wave.video TTS converter kunt u tekst omzetten in spraak in 25+ talen, waarbij u kunt kiezen uit tientallen natuurlijk klinkende mannen-, vrouwen- en kinderstemmen.

Zo zet je tekst om in spraak:

Stap 1. Upload de video waaraan u de stem wilt toevoegen en ga naar de video-editor.

Stap 2. Klik op het audiospoor en selecteer Automatisch tekst-naar-spraak:

Stap 3. Selecteer de taal in het keuzemenu.

Stap 4. Selecteer de stem uit de lijst. U kunt de voorbeelden vooraf beluisteren om de juiste keuze voor uw video te maken.

Stap 5. Plak of typ de tekst in de gekozen taal om er spraak van te maken. Druk op "Genereer stem" om een audiobestand te maken en toe te voegen aan de video.

Stap 6. Het audiospoor verschijnt op de tijdlijn onder uw beeldmateriaal. U kunt het aanpassen en bewerken als een gewoon audiobestand.

Als je de tekst waarvan je de audio hebt gegenereerd moet bijwerken of vervangen, kun je dat gemakkelijk doen:

Klik op het audioblok en selecteer de knop Vervangen in het menu rechts. Kies Tekst vervangen, voeg uw nieuwe tekst toe en regenereer het audiobestand.

Ga zeker kijken: