Wat is een SRT-bestand?

Het is een tekstbestand dat woorden en zinnen bevat die in de video worden gezegd. Dergelijke bestanden kunnen samen met videobestanden of online videospelers worden gebruikt om een ondertitelspoor aan te bieden.

Automatische ondertiteling wordt alleen geleverd bij het Business-abonnement, maar dat betekent niet dat u geen ondertitels kunt gebruiken bij het Free- of Creator-plan. U kunt bijschriften maken buiten wave.video en ze toevoegen in het bestaande project.

Er zijn ten minste twee manieren om SRT-bestanden te maken.

Maak het handmatig

Maak een leeg tekstdocument in Kladblok (Windows) of TextEdit (Mac).

Nu kunnen we beginnen. SRT is een tekst met speciale symbolen die de videospeler vertelt waar de ondertitelingsregel moet worden getoond. Niets ingewikkelds hier:

1
00:00:00,000 --> 00:00:04,400
Je lijkt wel een clown in dat jasje.

2
00:00:04,400 --> 00:00:06,500
Dit is een slangenleren jasje! En voor mij is het een symbool van mijn individualiteit, en mijn geloof...

3
00:00:06,550 --> 00:00:07,100
in persoonlijke vrijheid.

Laten we eens kijken waar dit SRT-bestand uit bestaat:

• 1, 2, 3 zijn de volgnummers.

• 00:00:00,000 is een tijdformaat: uur : minuut : seconde, milliseconde

• De lege lijn verdeelt de reeksen

• --> is een speciaal teken dat aangeeft hoe lang de regel op het scherm wordt weergegeven

Structureer je tekst zoals in het bovenstaande voorbeeld en sla het op als een SRT-bestand. Wanneer je het bestand hebt, ga je naar de wave.video editor en upload je het:

SRT maken met een app

Wilt u efficiƫnter bijschriften maken? Probeer een van de speciaal hiervoor gemaakte apps!

Voor Windows-gebruikers bevelen we Subtitle Edit aan. Het is een gratis en krachtig hulpmiddel voor bijschriften. Mac-gebruikers kunnen de opties in de winkel bekijken.

Hier is een voorbeeld met Subtitle Edit:

1. Open de app

2. Je ziet een lege tafel

3. Klik met de rechter muisknop

4. Klik op "Lijn invoegen".

Na het toevoegen van een regel ziet u bewerkingsopties:

1. Duur en tekst wijzigen

2. Herhaal dit voor elke nieuwe regel

Dat is alles.

Nuttige artikelen

1. Bijschriften toevoegen aan uw video

2. Videobijschriften opmaken