Welkom bij Wave.video Live Streaming!

Volg deze stapsgewijze handleiding om uw Wave.video Live Streaming-account in te stellen en probleemloos naar meerdere platforms te streamen.

1. Aanmelden bij Wave.video

Als u nog geen Wave.video-account hebt, moet u er een aanmaken. U kunt zich aanmelden via uw e-mail of sociale media-account. Klik hier om u aan te melden bij Wave.video.

Wave.video heeft verschillende abonnementen waaruit u kunt kiezen, waaronder een volledig gratis abonnement. Merk op dat meer geavanceerde functies, zoals scènes en vooraf opgenomen videostreaming, alleen beschikbaar zijn voor betaalde abonnees.

2. Live streaming bestemmingen toevoegen

Nu is het tijd om de platforms te kiezen waarnaar je wilt streamen. Ga daarvoor naar het live streaming dashboard door te klikken op Mijn streams aan de linkerkant van het scherm. Open vervolgens het tabblad Bestemmingen en klik op de knop + Bestemming toevoegen om alle beschikbare kanalen te zien.

Kies een of meer bestemmingen uit de drop-down lijst en volg de verdere instructies in het pop-up venster.

Lees deze artikelen als u problemen heeft met het aansluiten van uw live streaming bestemmingen:

3. Maak en plan uw live stream

Ga naar het tabblad Aankomen en druk op de knop ((-)). Nieuwe stream om een live evenement op te zetten of een video-opname te maken.

Geef nu een naam aan je evenement, selecteer een map voor de opname van je livestream, en kies of je een video vooraf wilt opnemen voor latere uitzending of live wilt streamen (met de tweede optie kun je je livestream ook plannen voor later en een aankondiging op sociale media plaatsen).

Als u ervoor kiest een opname te maken, gaat u rechtstreeks naar de Live Studio.

Als u ervoor kiest een live stream op te zetten, wordt u gevraagd de titel en beschrijving van het evenement toe te voegen en te kiezen naar welke streamingbestemmingen u wilt streamen.

4. Open de Live Studio

Gefeliciteerd, uw live stream evenement is aangemaakt! Ga naar de Live Studio door te klikken op de knop Open studio.

Nu kunt u uw naam en titel invoeren die tijdens uw livestream op het scherm zullen verschijnen.

Zorg er ook voor dat je live streaming apparatuur goed is aangesloten zodat je kijkers je goed kunnen zien en horen. Meer informatie over het instellen van uw camera, microfoon en koptelefoon voor de opname of streaming vindt u in dit artikel.

5. Ga naar de Live Studio

Om daadwerkelijk live te gaan, gaat u naar de Live Studio, gaat u met de muis over de preview linksonder en klikt u op Toon op stream om uw video en audio aan de uitzending toe te voegen.

Als u wilt, kunt u scènes voorbereiden, een achtergrond instellen, gasten uitnodigen, media toevoegen en nog veel meer voordat u gaat uitzenden.

Als je klaar bent om te beginnen met streamen, druk op de knop ((-)) Ga live rechtsboven. Veel succes!